Tornar Tornar

3-3: Empat a l'RCDE Stadium

El RCD Espanyol acaba la temporada amb un empat a casa davant l'UD Almería

04/06/2023 23:18:04
El partit va començar amb una plantada històrica dels 11 futbolistes blanc-i-blaus, que es van negar a disputar el primer minut de joc en senyal de protesta per les últimes decisions arbitrals que van impedir a l'equip lluitar per la permanència en l'últim partit de LaLiga. L'Almería va entendre, va respectar i va secundar la plantada. Una imatge que quedarà per sempre en els anals de la competició. No va ser l'únic senyal de protesta que es va viure en el RCDE Stadium. Els aficionats van fer sonar els seus xiulets durant tot el partit i també es van llançar pilotes de tennis i pilotes de platja inflables, a més de diverses pancartes.

L'Espanyol li va posar molt bona voluntat al partit davant un Almeria que es jugava la permanència. Els locals van portar tot el pes del partit i rampell es van presentar en l'àrea visitant amb perill. Edu Expósito va acompanyar a Denis i a Sergi Darder en el centre del camp i l'equip va combinar amb molta soltesa. La realitat és que l'Espanyol ha millorat notablement la seva proposta futbolística i proposa partits molt entretinguts. Brian va avisar amb un xut llunyà i a Fernando va començar a acumular-se-li el treball. No obstant això, l'Almeria, que a penes s'havia manifestat, va aconseguir avançar-se en el marcador amb un gol del Bilal. La resposta del RCD Espanyo va ser immediata amb un golàs de Puado que feia justícia al millor joc perico. Va continuar atacant el conjunt de Luis García que va tenir el segon en sengles rematades de Melamed i Denis. El pitjor del primer temps va ser la lesió de Calero, qui no va poder arrencar després del descans.
Va arrencar l'Espanyol amb la mateixa bona actitud mostrada en els primers 45 minuts i va tornar a tancar al seu rival en la seva àrea. Fruit d'una gran jugada col·lectiva va arribar el gol de Pierre Gabriel, que va realitzar un partit molt complet amb gol inclòs. La realitat és que els de Luis García van tenir clares opcions per a sentenciar el partit i fins i tot marcar algun gol més, però va ser l'Almeria, que estava virtualment descendit, el que va aconseguir empatar amb una miqueta de Embarba. Els blanc-i-blaus van continuar oferint molt bons minuts de joc davant un Almeria que seguia sense aplicar-se excessivament i es va mostrar massa conservador. En aquesta indefinició va aparèixer Lucca per a estrenar-se en Primera Divisió amb un gol espectacular.

Ja en els minuts finals del partit, l'àrbitre, que al principi havia tret groga per a Ramazani, i amb l'ajuda del VAR, ha xiulat un penal a favor de l'Almeria i que Embarba ha materialitzat posant el 3-3 final.